GLOSOLAN запускає програму розвитку потужності з грунтової спектроскопії

Глобальна мережа лабораторій ґрунтів (GLOSOLAN) розпочала серію онлайн-тренінгів з різних тем, пов’язаних з аналізом ґрунту.

Програма розвитку потужності розпочнеться з циклу вебінарів із сухої хімії / спектроскопії грунту. Ця ініціатива є частиною більш широкої навчальної програми, яка включатиме також інші предмети, такі як хімія вологого середовища, охорона праці, придбання обладнання, забезпечення якості та контроль якості (QA / QC) та управління лабораторією. Усі тренінги будуть проводитись різними мовами та часовими поясами , залежно від наявності тренера, щоб дозволити більшій аудиторії взяти участь у сесіях.

ЩО ТАКЕ СПЕКТРОСКОПІЯ ГРУНТУ?

Спектроскопія ґрунту - це швидка, економічна та екологічна техніка, яка використовує взаємодію електромагнітного випромінювання з ґрунтами для оцінки таких властивостей ґрунту, як рівні кислотності, затримки органічного вуглецю, азоту та води. Вони визначають стан здоров’я та придатність для використання цих ґрунтів. Зараз установи та експерти з усього світу об'єднують зусилля за допомогою глобальної програми з використання цієї технології для підтримки прийняття рішень щодо захисту ґрунтів у всьому світі.

РЕЄСТРУЙТЕСЯ НА НАВЧАННЯ:

СЕСІЯ 1: Вступ до спектроскопії ґрунту

Понеділок, 6 вересня 2021 р. | 15:00 за центральноєвропейським часом

Запрошений спікер: Бо Стенберг

Анотація:  Цей веб-семінар розгляне основні механізми спектроскопії видимого ближнього та інфрачервоного випромінювання (Vis – NIR). Він також надасть інформацію про програми, пов'язані з точним землеробством та використанням великих регіональних спектральних бібліотек ґрунту для оцінки малих масштабних варіацій.

Зареєструйтесь  тут  | Подробиці події

СЕСІЯ 2: Спектроскопія ґрунту для точного вимірювання фізичних та хімічних властивостей ґрунту

Четвер, 16 вересня 2021 р. | 09:00 за центральноєвропейським часом 

Гість-спікер: Будіман Мінасний

Анотація: Цей веб-семінар покаже, як спектроскопія ґрунту може характеризувати великі різні фізичні та хімічні властивості ґрунту.

Зареєструйтесь  тут  | Подробиці події

СЕСІЯ 3: Майбутнє спектрального висновку ґрунту

Четвер, 23 вересня 2021 р. | 08:00 за центральноєвропейським часом

Запрошений спікер: Алекс Макбратні

Анотація:  Цей вебінар представить визначення та роль спектроскопії ґрунту для лабораторних, а також польових вимірювань та розгляне можливі нові підходи.

Зареєструйтесь  тут  | Подробиці події

СЕСІЯ 4: Бразильський грунтовий спектральний бібліотечний досвід від наукових служб до служб суспільства

Понеділок, 4 жовтня 2021 р. | 15:00 за центральноєвропейським часом

Запрошений спікер: Хосе Александр М. Дематте

Анотація: Цей вебінар представить 25-річний досвід побудови бразильської ґрунтової спектральної бібліотеки, починаючи з науково-дослідницьких цілей і закінчуючи розробкою безкоштовної онлайн-служби оцінки ґрунту.

Зареєструйтесь  тут  | Подробиці події

СЕСІЯ 5: Характеристика властивостей ґрунту за допомогою французьких національних спектральних бібліотек Vis-NIR та MIR

Четвер, 14 жовтня 2021 р. | 14:00 за центральноєвропейським часом

Гість-спікер: Сесіль Гомес

Анотація:  Цей веб-семінар представлятиме національну колекцію ґрунтів, яку надає французька національна мережа моніторингу якості ґрунтів. На основі цієї національної бази даних протягом 10 років було проведено кілька досліджень з метою висвітлення потенціалу та проблем таких національних спектральних баз даних.

Зареєструйтесь  тут  | Подробиці події

СЕСІЯ 6: Вимірювання відбивної здатності непорушеної поверхні ґрунту в полі за лабораторної якості: Протокол оцінки властивостей ґрунту, чутливих до явища ущільнення ґрунту

Четвер, 28 жовтня 2021 р. | 15:00 за центральноєвропейським часом

Гість-спікер: Еял Бен-Дор

Анотація:  Цей веб-семінар охоплюватиме новий розроблений пристрій для вимірювання відбивної здатності поверхні в полі для заповнення проміжку між лабораторними та польовими спектральними вимірами поверхні грунту.

Зареєструйтесь  тут  | Подробиці події

ІНФОРМАЦІЯ ПРО GLOSOLAN

GLOSOLAN, створена в рамках ФАО та Глобального партнерства з ґрунтами (GSP) , зробила значні стрибки у напрямку до здорових ґрунтів. Вперше понад 700 лабораторій приблизно в 160 країнах працюють над гармонізацією даних та методів аналізу ґрунту, щоб дані та інформація про ґрунт були порівнянними та інтерпретованими в лабораторіях, країнах та регіонах.

GLOSOLAN сприяє створенню мереж та розвитку потенціалу шляхом співпраці та обміну інформацією між ґрунтовими лабораторіями з різним рівнем досвіду. Завдяки цій першій серії тренінгів GLOSOLAN має намір розширити можливості лабораторій для підвищення якості даних.

Зокрема, розвиток потенціалу з питань спектроскопії ґрунтів допоможе країнам покращити знання в таких областях, як вибірка ґрунту, підготовка ґрунту, спектральне вимірювання та забезпечення якості аналізу даних для забезпечення стійкого управління ґрунтовими ресурсами.

Детальніше про GLOSOLAN читайте тутЗовнішня URL-адресаhttp://www.fao.org/global-soil-partnership/glosolan/soil-analysis/capacity-development/en/