Всесвітній день ґрунтів 2021

       Всесвітній день ґрунтів щорічно відзначається 5 грудня. Кампанія 2021 року «Зупинити засолення ґрунтів, підвищити продуктивність ґрунтів» має на меті підвищити обізнаність про важливість підтримки здорових екосистем та добробуту людей через вирішення зростаючих проблем в управлінні ґрунтами, боротьбі з засоленням ґрунтів, збільшення інформування про ґрунти та заохочення суспільства покращувати здоров’я ґрунту.

 У видатні дати прийнято робити підсумки та будувати плани на майбутнє. І визначним результатом для Асоціації «Українське Ґрунтове Партнерство» стала представлена громадськості та уряду  ІТ платформа, цілями якої є моніторинг нейтрального рівня деградації ґрунтів.

 Платформа створена завдяки зусиллям та досвіду наукового середовища Партнерства, ІТ та юридичних спеціалістів і здатна накопичувати якісну гармонізовану інформацію про стан ґрунтів в Україні, виводити аналітичні графіки за різними індикаторами, та виявляти чутливі ділянки що потребують вчасного реагування. Оцінити демо-версію, та надати зворотній відгук, можуть всі зацікавлені за посиланням-https://ismld.com.ua/, пароль-Admin 12345

 Існування такого ресурсу нестиме неоціненний потенціал для всіх сфер країни від управлінських до технологічних рішень. Та стане поштовхом для вдосконалення алгоритмів роботи існуючих технологій.

 Важливим кроком та підтримкою діяльності Партнерства, стало підписання Меморандуму між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Українським Ґрунтовим Партнерством,  під час панельної дискусії «Продуктивність земель сільськогосподарського призначення у контексті політики держави» котра організована за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організацією ООН (ФАО)Деталі за посиланням-Захистити ґрунти від виснаження допоможе цифровізація сільськогосподарських земель, - Тарас Дзьоба

  І, звичайно плани. Вже традиційно, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) сприяє ініціативам що покликані захищати ґрутни від деградацій та негативних впливів, тому кінець року визначається підтримкою Партнерства у сфері вдосконалення моніторингової платформи нейтрального рівня деградації ґрунтів.